Trenutno čitate: "Investiranje"

Investiranje

Današnjem čoveku poznat je termin investicija, ali jako mali broj ljudi razume ovaj termin.

Siromašni kupuju kuće za stanovanje, automobile, telefone, računare i misle da imaju investicju.

Bogati kupuju akcije kompanija, firme, zgrade za rentiranje i bilo šta drugo što im donosi novac.

Investicija je sve ono što vam donosi novac i to je jako važno da razumemo kako bismo postali finansijski nezavisni.

Bogati duboko u sebi veruju da novac može raditi 24h dnevno svih 365 dana u godini i tako decenijama bez prestanka. Prosečan čovek može da radi 8-10h dnevno ali ne bas svih 365 dana u godini i ne baš nekoliko decenija kao što to može novac.

U igri novca bogati igraju na kartu da što veći novac zaposle da radi za njih, dok siromašni ceo svoj život rade za novac. Investiranje može da se vrši na razne načine kupovina nekretnine za izdavanje, kupovina određenog biznisa, kupovina akcija na berzi, investiranje u investicione fondove isl.

Ni jedan od navedenih načina investiranja nije idealan niti se za bilo koji može reći da je bolji ili lošiji od drugog. Prosto svaki za sebe ima svoje prednosti, mane i mogućnosti. Pa stoga ih je potrebno koristiti u skladu sa mogućnostima i postavljenim ciljevima. Odavno je poznata izreka „Da se sva jaja ne čuvaju u jednoj korpi već u više korpi“.

Tako danas ozbiljni biznismeni svoj kapital investiraju kroz mnoštvo različitih sistema i načina za investiranja sve u cilju smanjenja rizika. Taj termin je poznat u ekonomiji kao diversifikacija rizika.

Njegovo veličanstvo novac danas u svetu ima niz pozitivnih i negativnih konotacija. Novac kvari ljude, o novcu se ne priča, novac nije za decu, novac vrti gde burgija neće, novcem mogu kupi bilo šta, sa novcem se lakse plače i sl.

Jedina prava istina je da novac može biti dobar sluga ili zao gospodar.

Na vama je da naučite da ga koristite i da ga upotrebite za stvari i aktivnosti koje su vam potrebne.

Razumevanjem sistema investiranja i njegovom primenom svaki pojedinac otpočinje svoje veliko učenje o novcu i zapošljavanju novca u svom interesu. Tekst koji sam napisao je informativnog i edukativnog karaktera i nema nameru da vam proda bilo kakvu kuću, lokal, akciju niti bilo kakvu drugu finansijsku uslugu.

Foto: Freepik
Datum objave: 20.10.2019      Tema:       Izvor: Bojan Vesković
Datum objave: 20.10.2019  
Aktuelna tema:    
Izvor: Bojan Vesković
Imate li pitanja vezanih za ovu temu? Pišite mi i rado ću odgovoriti na svako pitanje?
Copyright © 2024 Bojan Vesković - Sva prava zadržana
Copyright © 2024 Bojan Vesković
Foto: Freepik
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram