Biografija

Od svih teških zadataka koje sam ikada u životu imao, pisanje lične biografije mi je nešto najteže što moram da prevalim preko tastature.

Ja sam Bojan Vesković poznat prijateljima iz nekoliko sfera interesovanja. Lično smatram da veći broj interesovanja profesionalnih i amaterskih, mogu dadatno da oplemene osobu i da joj prošire vidike kao i razumevanje međuljudskih odnosa.

Moja prva ljubav …..

Od detinjstva sam voleo životinje i pored svog oca sam zavoleo prevashodno pse. Godinama smo imali odgajivačnicu rotvajlera. Uživao sam u dresuri pasa i postao poznat vodič kao i dresser službenih pasa sa 14 godina.

Došlo je vreme da se uče sportovi i veštine, a onda se u meni probudio duh ratnika, i kako sva deca u to vreme zavoleo sam Brus Lija. Od tada kreće moje učenje “karatea” koje traje do dana današnjeg.

Osnovao sam u Kragujevcu prvi “Dojo tradiconalnog karatea sa Okinawe”, postao instruktor ove izvorne veštine samoodbrane i danas imam zvanje 3. DAN sa licencom instruktorskog zvanja Shidoin. Više od 18 godina bavim se obukom dece i omladine na uspešnom nivou.

Kako je karate veština duha i tela koja sadrži elemente vizuelizacije i meditacije, pre nešto više od 10-tak godina probudila se nova sfera interesovanja, a to je fotografija. Fotografija je pored amaterskog rada ubrzo postala profesionalna delatnost koja obuhvata elemente rada na terenu i studiju. Ono što bih posebno izdvojio iz oblasti fotografije je pokretanje i otvaranje prvog specijalizovanog foto studija za bebe i malu decu.

Rastao sam u porodici gde je moj otac pored širokog spektra interesovanja započeo preduzetnički posao, učio sam kao dečak kako od oca tako i svoje majke. Ubrzo sam naučio knjigovodstvo, napravio softwer za vođenje knjigovodstva koji je za našu trgovinsku radnju radio godinama. Imao sam samo 16 godina kada sam ovo napravio. Neverovatno je to da u školi koju sam pohađao ni sami profesori nisu verovali šta sam uradio niti su znali da mi pomognu oko stručnih pitanja. Ubrzo sam postao član prvog školskog tima kada su u pitanju takmičenja.

Učenje biznisa me je dovelo da i sam postanem preduzetnik, kao i da svakodnevno učim o poslovanju, kako se upravlja  novcem. Završio sam brokerski kurs ali se nažalost nikada nisam bavio tim pozivom.

Pored svih hobija i profesionlanih obaveza ja sam danas porodičan čovek i otac troje divne dece. Danas obučavam svoju decu sportskim, umetničkim i finansijkim znanjima što me posebno čini srećnim.

Od pre dve godine sam krenuo u izučavanje fiinansijskog obrazovanja dece i roditelja. Smatram da je ovo pored toga što sam odgovoran roditelj, moja najveća obaveza da decu naučim finansijkom obrazovanju.

Pod finansijskim obrazovanjem ne smatram samo učenje kako da zarade novac za zivot, već da nauče kako da pokrenu sisteme biznisa, kako da upravljaju gotovim novcem, kako da usvoje produktivne navike koje će i oni prenositi mojim unucima.

Ovo je sada moja životna misija i verujem da u tom učenju mogu da pomognem mnogim ljudima koji zaista dele moja uverenja.

Copyright © 2024 Bojan Vesković - Sva prava zadržana
Copyright © 2024 Bojan Vesković
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram